Contractes
Conté tots els contractes adjudicats des de l'1 de gener de 2014 que han estat celebrats per qualsevol òrgan de contractació que pertanyi a l'Administració General de l'Estat segons la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic, per la qual es traslladen a l'ordenament jurídic espanyol les Directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014.
La gestió dels contractes corresponents a la Presidència del Govern li correspon al Ministeri de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts.
Més informació
Font de les dades |
Direcció General de Patrimoni de l'Estat (Plataforma de Contractació del Sector Públic) - Mº Hisenda i Funció Pública |
---|
La informació dels contractes s'actualitza diàriament en el Portal de la Transparència des de la Plataforma de Contractació del Sector Públic del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, on es publiquen els perfils de la persona contractant.
Per a cada contracte, es detalla la següent informació:
- Títol del contracte
- Objecte del contracte
- Durada del contracte
- Import de licitació: Valor pressupostat en la convocatòria de la licitació sense impostos. L'import d'adjudicació final del contracte no pot superar el pressupostat
- Import d'adjudicació sense impostos
- El procediment de contractació utilitzat per a la celebració del contracte:
- Obert
- Obert simplificat
- Restringit
- Amb negociació
- Diàleg competitiu
- Associació per a la innovació
- Concursos de projectes
- Derivat d'acord marc
- Sistema Dinàmic d'Adquisició (SDA)
- Derivat de SDA
- Menor
- Els instruments de publicitat utilitzats en la seva licitació
- El nombre de licitadors i/o licitadores participants en el procediment
- Identitat de l'adjudicatari o adjudicatària
- Número d'expedient
- Enllaç a més informació en la Plataforma de Contractació del Sector Públic, on es pot accedir al detall sobre el procés de licitació, documents de l'expedient i tipus de contracte.
Els contractes estan classificats per ministeris o bé es poden consultar tots i els resultats es mostren ordenats, per defecte, per la data d'adjudicació en sentit decreixent, mostrant-se primer els contractes adjudicats més recents.
A continuació, es descriuen els procediments de contractació. Per a més informació sobre contractes pot consultar en el següent enllaç a la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic, per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les Directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014.
DESCRIPCION DELS PROCEDIMENTS
Procediment obert
En el procediment obert tot empresària o empresari interessat podrà presentar una proposició, quedant exclosa tota negociació dels termes del contracte amb els licitadors (articles del 156 al 158 de la LCSP).
Procediment obert simplificat
El procediment obert simplificat s'agilitza l'adjudicació del contracte sempre que es compleixin unes condicions establertes en l'article 159 de la LCSP relatives a llindars en el valor estimat del contracte i característiques en els criteris sotmesos segons el parer de valor.
Procediment restringit
- En el procediment restringit qualsevol empresa interessada podrà presentar una sol·licitud de participació en resposta a una convocatòria de licitació.
- Només podran presentar proposicions aquells empresaris i/o empresàries que, a la seva sol·licitud i en atenció a la seva solvència, siguin seleccionats per l'òrgan de contractació.
- Els plecs de clàusules administratives particulars podran contemplar primes o compensacions per les despeses en què incorrin les persones que licitin en presentar la seva oferta en contractes de serveis en els casos en els quals la seva presentació impliqui la realització de determinats desenvolupaments.
- En aquest procediment estarà prohibida tota negociació dels termes del contracte amb les persones sol·licitants.
- Aquest procediment és especialment adequat quan es tracta de serveis intel·lectuals d'especial complexitat, com és el cas d'alguns serveis de consultoria, d'arquitectura o d'enginyeria.
(Articles 160 a 165 de la LCSP)
Procediment amb negociació
- En els procediments amb negociació l'adjudicació recaurà en el licitador o licitadora justificadament triat per l'òrgan de contractació, després de negociar les condicions del contracte amb una o diverses candidatures.
- En el plec de clàusules administratives particulars es determinaran els aspectes econòmics i tècnics que, en el seu cas, hagin de ser objecte de negociació amb les empreses; la descripció de les necessitats dels òrgans de contractació i de les característiques exigides per als subministraments, les obres o els serveis que hagin de contractar-se; el procediment que se seguirà per a negociar, que en tot moment garantirà la màxima transparència de la negociació, la publicitat de la mateixa i la no discriminació entre els licitadors o licitadores que participin; els elements de la prestació objecte del contracte que constitueixen els requisits mínims que han de complir totes les ofertes; els criteris d'adjudicació.
- La informació facilitada serà prou precisa com perquè els operadors econòmics puguin identificar la naturalesa i l'àmbit de la contractació i decidir si sol·liciten participar en el procediment.
- Els procediments amb negociació podran utilitzar-se en els casos enumerats en els articles 167 i 168. Tret que es donessin les circumstàncies excepcionals que recull l'article 168, els òrgans de contractació hauran de publicar un anunci de licitació.
(Articles 166 a 171 de la LCSP)
Diàleg competitiu
- En el diàleg competitiu, la taula especial de diàleg competitiu dirigeix un diàleg amb els candidats i/o les candidates seleccionats, prèvia sol·licitud d'aquests, a fi de desenvolupar una o diverses solucions susceptibles de satisfer les seves necessitats i que serviran de base perquè llas candidatures triades presentin una oferta.
- Qualsevol empresa interessada podrà presentar una sol·licitud de participació en resposta a un anunci de licitació, proporcionant la informació i documentació per a la selecció qualitativa que hagi sol·licitat l'òrgan de contractació.
- El procediment de diàleg competitiu podrà utilitzar-se en els casos enumerats en l'article 167 i haurà de veure's precedit de la publicació d'un anunci de licitació.
- L'òrgan de contractació podrà acordar en el document descriptiu l'aplicació del que es disposa en els apartats 4 i 5 de l'article 234 als contractes que s'adjudiquin mitjançant dialogo competitiu
(Articles 172 a 176 de la LCSP)
Procediment d'associació per a la innovació
L'associació per a la innovació és un procediment que té com a finalitat el desenvolupament de productes, serveis o obres innovadors i la compra ulterior dels subministraments, serveis o obres resultants, sempre que corresponguin als nivells de rendiment i als costos màxims acordats entre els òrgans de contractació i els o les participants.
A aquest efecte, en els plecs de clàusules administratives particulars, l'òrgan de contractació determinarà quina és la necessitat d'un producte, servei o obra innovadors que no pot ser satisfeta mitjançant l'adquisició de productes, serveis o obres ja disponibles en el mercat. Indicarà així mateix quins elements de la descripció constitueixen els requisits mínims que han de complir totes les persones que licitin, i definirà les disposicions aplicables als drets de propietat intel·lectual i industrial. La informació facilitada serà prou precisa com perquè els empresaris i/o empresàries puguin identificar la naturalesa i l'àmbit de la solució requerida i decidir si sol·liciten participar en el procediment.
(Articles 177 a 182 de la LCSP)
Concursos de projectes
Són concursos de projectes els procediments encaminats a l'obtenció de plans o projectes, principalment en els camps de l'arquitectura, l'urbanisme, l'enginyeria i el processament de dades, a través d'una selecció que, després de la corresponent licitació, s'encomana a un jurat.
(Articles 183 a 187 de la LCSP)
Derivados de acuerdos marco
Un o diversos òrgans de contractació del sector públic podran celebrar acords marc amb una o diverses empreses amb la finalitat de fixar les condicions al fet que hauran d'ajustar-se els contractes que pretenguin adjudicar durant un període determinat, en particular pel que respecta als preus, i en el seu cas, a les quantitats previstes, sempre que el recurs a aquests instruments no s'efectuï de manera abusiva o de manera que la competència es vegi obstaculitzada, restringida o falsejada.
La durada d'un acord marc no podrà excedir de quatre anys, excepte en casos excepcionals, degudament justificats. En tot cas, la durada de l'acord marc haurà de justificar-se en l'expedient i tindrà en compte, especialment, les peculiaritats i característiques del sector d'activitat a què es refereix el seu objecte.
La durada dels contractes basats en un acord marc serà independent de la durada de l'acord marc, i es regirà pel que es preveu en l'article 29 de la present Llei, relatiu al termini de durada dels contractes i d'execució de la prestació, així com pels plecs reguladors de l'acord marc.
Només podran adjudicar-se contractes basats en un acord marc durant la vigència de l'acord marc. La data rellevant per a entendre que s'ha complert aquest requisit serà:
- En el cas de contractes basats que per a la seva adjudicació, d'acord amb l'article 221 requereixin la celebració d'una licitació, la data d'enviament a les persones adjudicatàries de l'acord marc de les invitacions per a participar en la licitació, sempre que les propostes d'adjudicació es rebin dins del termini establert per a això en l'acord marc corresponent.
- En el cas de contractes basats l'adjudicació dels quals no requereixi la celebració de licitació, la data rellevant serà la de l'adjudicació del contracte basat.
(Articles 219 a 222 de la LCSP)
Sistema Dinàmic d'Adquisició (SDA)
Els òrgans de contractació podran articular sistemes dinàmics d'adquisició d'obres, serveis i subministraments d'ús corrent les característiques del qual, generalment disponibles en el mercat, satisfacin les seves necessitats, sempre que el recurs a aquests instruments no s'efectuï de manera que la competència es vegi obstaculitzada, restringida o falsejada.
El sistema dinàmic d'adquisició és un procés totalment electrònic, amb una durada limitada i determinada en els plecs, i ha d'estar obert durant tot el període de vigència a qualsevol empresa interessada que compleixi els criteris de selecció (articles del 223 al 225 de la LCSP).
S'ha d'incloure un paràgraf per als específics de SDA, just a continuació del SDA.
Específic de SDA
Cada contracte que es pretengui adjudicar en el marc d'un sistema dinàmic d'adquisició haurà de ser objecte d'una licitació (article 226 de la LCSP).
L'adjudicació dels contractes específics en el marc d'un SDA es basarà en els termes que hagin estat prevists en els plecs de clàusules administratives particulars i de prescripcions tècniques del sistema dinàmic d'adquisició, que hauran de concretar-se amb major precisió amb caràcter previ a la licitació per a l'adjudicació del contracte específic en les corresponents invitacions.
Els òrgans de contractació convidaran a totes les empreses que haguessin estat prèviament admeses al sistema dinàmic d'adquisició a presentar una oferta en cada licitació que se celebri en el marc d'aquest sistema, amb subjecció al que es disposa en l'apartat 4 de l'article 162 i en l'apartat 2 de l'article 163
Contractes menors
Es consideren contractes menors els contractes de valor estimat inferior a 40.000 euros, quan es tracti de contractes d'obres, o a 15.000 euros, quan es tracti de contractes de subministrament o de serveis, sense perjudici del que es disposa en l'article 229 en relació amb les obres, serveis i subministraments centralitzats en l'àmbit estatal
(Art. 118 de la LCSP).